SSAB:n Janne Korpela (vas.) ja Paavo Veteläinen sekä WeldOnen Juha Kärjä ja Tommi Mård SSAB Europen Raahen tehtaalla.

WeldOnen osaaminen vakuutti SSAB:n

WeldOne on tehnyt lyhyen ajan sisällä useita urakoita SSAB Europe Oy:n Raahen tehtaalla. Konepajatöihin ja asennuksiin erikoistunut WeldOne vakuutti merkittävän tilaajan osaamisellaan.

Isossa mittakaavassa WeldOne pääsi näyttämään osaamistaan Raahen tehtaalla koksaamon kuivasammutuslaitos 1:n peruskorjauksen teräsrakenneurakassa viime vuonna.

Äskettäin WeldOne voitti toistamiseen kilpailutuksen koksaamon esijäähdyttimien tuubiputkien vaihdosta. Aivan pienestä urakasta ei ole kyse, sillä yhdessä esijäähdyttimessä on lähes 4 400 tuubiputkea, joiden kokonaispituus on noin 11 kilometriä ja halkaisija 50 millimetriä.

– WeldOne urakoi tuubiputkien vaihdon vuosi sitten syksyllä esijäähdytin 1:llä, ja tänä syksynä yhtiö vaihtaa esijäähdytin 6:n tuubiputket, sanoo SSAB Europen hankintaorganisaatioon kuuluva Janne Korpela. Hän kiinnostui jo ensimmäisellä kerralla WeldOnen halusta kehittää työssä käytettäviä menetelmiä.

– WeldOnella oli ideoita uusista ratkaisuista, jotka säästäisivät aikaa ja sitä kautta tilaajan kustannuksia.

– He tutkivat sopivia ratkaisuja konepajallaan. Vanhan hitsaussauman kairaamiseen suunniteltu  menetelmä työkaluineen osoittautui onnistuneeksi, sillä urakka valmistui etuajassa. Toinen vaihtourakka esijäähdytin 6:lla alkaa syksyllä, ja sitä varten WeldOne on hionut menetelmäänsä vielä lisää, Korpela jatkaa.

Hänen lisäkseen Paavo Veteläinen on työskennellyt tilaajan edustajana tiiviissä yhteistyössä WeldOnen kanssa.

– Pyrimme löytämään kumppaneita, jotka tuovat tilaajalle lisäarvoa. Kuitenkin niin, ettei kustannustehokkuutta ja nopeutta haeta työturvallisuuden kustannuksella, sillä SSAB:lle turvallisuus on lähtökohta kaikessa urakoinnissa, Korpela ja Veteläinen korostavat.

Heidän mukaansa yhteistyö WeldOnen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin alkuvaiheen opettelun jälkeen.

– Heillä on hyvä projektinjohto ja itseohjautuvia työntekijöitä. Se tehdään mitä luvataan, ja yritys on kehittänyt omia sisäisiä prosessejaan esimerkiksi vaaratilanneilmoituksissa.

Projekti-insinööri Juha Kärjä WeldOnelta kiittää SSAB:ta siitä, että yhtiö tilaajana kuuntelee kehitysehdotuksia ja antaa mahdollisuuden kokeilla uutta.

Lue myös

Kati Levoranta P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Kati Levoranta aloittaa vihreän vedyn tuottaja ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaana ja johtajana, joka vastaa operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Levoranta on toiminut Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana vuosina

Lue lisää