Suomen Maastorakentajat rakentaa merkittävää uutta vesistösiltaa, Poikkimaantien siltaa, Oulussa.

Poikkimaantien silta

Suomen Maastorakentajat rakentaa merkittävää uutta vesistösiltaa Oulussa, jossa kaupunki investoi katu- ja siltarakentamiseen.

Poikkimaantien silta vähentää ruuhkia muun muassa läheisellä Erkkolan sillalla, mutta erityisesti siltayhteys parantaa liikennöintiä Oulun uuteen kasvusuuntaan Hiukkavaaran kaupunginosaan.

– Uudelle siltayhteydelle Oulujoen yli on ollut tarve muutenkin, mutta kaupungin laajeneminen Hiukkavaaraan oli viimeinen liikkeelle paneva voima. Sinne on muodostumassa yli 20 000 asukkaan kaupunginosa, kertoo rakennuttajainsinööri Vilho Vanhatalo Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluista.

Poikkimaantien sillan sekä katu- ja tiejärjestelyiden kokonaiskustannukset ovat noin 20 miljoonaa euroa, josta Maastorakentajien urakan osuus on noin 12 miljoonaa. Vesistösillan lisäksi Maastorakentajat rakentaa muun muassa 1,5 kilometriä uutta katuyhteyttä kadun molempiin päihin tulevine kiertoliittymineen sekä kuusi kevyen liikenteen alikulkusiltaa.

– Hiukkavaaran lisäksi Poikkimaantien silta palvelee olemassa olevaa kaupunkirakennetta. Tähän saakka vaikkapa lasten kuljettaminen Oulujoen toisella puolella sijaitsevaan päiväkotiin on saattanut vaatia kymmenenkin kilometrin ylimääräisen lenkin.

– Kun puhutaan kaupungin omista katuhankkeista, tämä on ilman muuta erittäin huomattava investointi Oulun kaupungille, Vanhatalo kertoo.

Hänen mukaansa toiveena on, että silta katuyhteyksineen voidaan avata liikenteelle kuluvan vuoden marraskuussa. Ajankohta riippuu muun muassa syksyn päällystyssäistä. Työt käynnistyivät maaliskuussa 2015, ja urakka-aika jatkuu vuoden 2017 heinäkuun alkuun.

Urakan avainluvut

  • Valun kesto 3 päivää
  • Betonia 4600 kuutiota
  • Raudoitteita 360 tonnia
  • 6500 muottineliötä
  • Jänneterästä 120 tonnia
  • Sillan pituus 260 metriä
  • Kannen pituus 244 metriä

Lue myös

Kati Levoranta P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Kati Levoranta aloittaa vihreän vedyn tuottaja ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaana ja johtajana, joka vastaa operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Levoranta on toiminut Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana vuosina

Lue lisää