Juha Kärjä
WeldOnen projekti-insinööri Juha Kärjä.

Jokainen projekti opettaa jotain uutta

WeldOnen projekti-insinööri Juha Kärjä on alansa kokenut ammattilainen. Töitä hän sanoo tekevänsä edelleen sillä asenteella, että jokaisesta projektista voi oppia jotain uutta. Silloin asiakas pystyy luottamaan siihen, että vaativimmatkin ratkaisut perustuvat vankkaan ja laajaan osaamiseen.

Juha Kärjä muistuttaa, että hyvä lopputulos edellyttää kokemuksen ja osaamisen lisäksi halua perehtyä asiakkaan toimintaan.

– WeldOnessa olemme tottuneet työskentelemään todella hankalissa ympäristöissä. Se on mahdollista, koska tutustumme asiakkaan prosesseihin huolellisesti etukäteen. Näin voimme toteuttaa projektit siten, että asiakkaan oma toiminta jatkuu häiriöttömänä meidän suorittamien töiden ajan.

Ruukki Metalsin palvelukseen

Kalajoelta kotoisin oleva Kärjä valmistui tuotantotalouden insinööriksi nykyisestä Centria-ammattikorkeakoulusta Ylivieskasta. Työkokemusta ehti kertyä aluksi rautakaupasta kuluttaja-asiakkaiden kanssa, ennen kuin Kärjä siirtyi Raaheen silloisen Ruukki Metals Oy:n palvelukseen hankintaosastolle ostajaksi 2000-luvun puolivälissä.

Muutaman vuoden kuluttua vastuu  kasvoi Kärjän siirryttyä yhtiössä hankintainsinööriksi vastuualueenaan tuotannon kunnossapidon hankintakokonaisuudet Raahen ja Hämeenlinnan terästehtailla.

– Ruukki Metalsin ja SSAB:n yhdistyttyä työskentelin vielä jonkin aikaa strategisena ostajana. Siinä tehtävässä korostuivat hankintastrategiat, ja työssäni minulla oli apuna myös operatiivisia ostajia.

Teollinen rakentaminen uutena alueena

WeldOnelle Kärjä siirtyi keväällä 2015.

– Täällä oli auki houkutteleva projekti-insinöörin vakanssi. WeldOne oli tullut minulle tutuksi jo silloisessa työpaikassa, koska meillä oli ollut yhteisiä onnistuneita projekteja.

Onnistumiset palkitsevat aina. Projektin päätteeksi on hienoa todeta yhdessä toimittajien ja tilaajan kanssa, että työ valmistui kuten pitikin, WeldOnen projekti-insinööri Juha Kärjä sanoo.

WeldOnella projekti-insinööri pääsi johtamaan kokonaisia projekteja, kun työ oli siihen asti käsittänyt ainoastaan tiettyjä osia yksittäisistä projekteista. Tehtäväkenttä laajeni muutenkin.

– Uutena osa-alueena tuli teollinen rakentaminen, kuten vesilaitokset. Se on ollut tosi mielenkiintoinen kokemus. Lisäksi olen hoitanut tarjouslaskentaa, koska siitä kertynyttä kokemusta ei kannata jättää käyttämättä.

– Pikkuhiljaa olen ottanut asennuspuoltakin enemmän vastuulleni. Jatkossa osallistun myös kehittämistyöhön hankintojen kehittämisestä asiakkuuksien hallintaan.

WeldOnea Kärjä kehuu sopivan kokoiseksi yritykseksi, jossa on notkea organisaatio ja jossa päätökset syntyvät nopeasti. Sen lisäksi mahdollisuudet vaikuttaa omaan työhön ovat suuret. Yhtiön osaaminen kattaa laajasti sekä teollisuuspuolen että rakentamisen.

Vahva panostus työturvallisuuteen

– WeldOne ja Andament-konserni ovat panostaneet viime vuosina merkittävästi työturvallisuuden kehittämiseen. Tulokset ovat olleet hyvinkin positiivisia. Asiakkailta on tullut meille jopa pyyntöjä tulla esittelemään WeldOnen työturvallisuuden periaatteita.

Kannustimien lisäksi yhtiö on muun muassa kehittänyt järjestelmiään niin, että esimerkiksi turvallisuushavaintojen raportointi onnistuu helposti mobiililaitteilla.

Vapaa-aikaa Kärjä viettää liikunnan ja varsinkin jääkiekon parissa.

– Valmennan Ylivieskassa III-divisioonassa pelaavaa Popula Teamia. Liikunta auttaa jaksamaan työssä ja ylläpitää henkistä hyvinvointia.

– Jääkiekkoharrastuksessa saan viettää vapaa-aikaa vanhan tutun porukan kanssa. Toki jotain on muuttunutkin. Kun alkuaikoina puhuimme kavereiden kanssa viikonloppuseikkailuista, nyt puheenaiheena ovat lapset ja heidän tekemiset. Ja onhan se porukka hieman harmaantunutkin, Kärjä nauraa.

Lue myös

Kati Levoranta P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Kati Levoranta aloittaa vihreän vedyn tuottaja ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaana ja johtajana, joka vastaa operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Levoranta on toiminut Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana vuosina

Lue lisää