Rosatomin ensimmäisen varapääjohtajan Kirill Komarovin toivotti tervetulleeksi Energy Toweriin Andament Groupin hallituksen jäsen Jukka Juola.

Arvovieraat juhlistivat Energy Towerin avajaisia

Andament Groupin Pyhäjoelle rakentama Energy Tower on vihitty virallisesti käyttöön.

Vihkiäispäivänä Energy Towerissa vieraili muun muassa Rosatomin ensimmäinen varapääjohtaja Kirill Komarov seurueineen. He olivat Pyhäjoella juhlistamassa varsinaisen ydinsaarekkeen valmistelevien töiden aloittamista Hanhikivenniemellä.

Komarovin mukaan Fennovoiman ydinvoimala ei ole ainoastaan energian lähde, vaan myös tärkeä mahdollisuus Pohjois-Suomen kehitykselle.

– Uskon, että suomalaiset voivat saada hankkeesta töitä 2-2,7 miljardilla eurolla. Se tarkoittaa tuhansia työpaikkoja reaktorialueella ja sen ulkopuolella. Jo nyt mukana on yli sata suomalaista yritystä tekemässä töitä, ja tämä on vasta alkua, Komarov sanoi.

Energy Towerin tiloissa toimii muun muassa RAOS Project Oy, jonka tiloihin Komarov myös tutustui. Rosatom-konserniin kuuluva RAOS Project on Fennovoiman ydinvoimalaitoksen toimittaja.

Kuvassa: Rosatomin ensimmäisen varapääjohtajan Kirill Komarovin toivotti tervetulleeksi Energy Toweriin Andament Groupin hallituksen jäsen Jukka Juola.

Lue myös

Kati Levoranta P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Kati Levoranta aloittaa vihreän vedyn tuottaja ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaana ja johtajana, joka vastaa operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Levoranta on toiminut Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana vuosina

Lue lisää