Andament Group mukaan Fennovoimaan

Infrarakentamisen eri osa-alueilla toimiva kalajokinen Andament Group Oy on päättänyt lähteä osakkaaksi Fennovoiman ydinvoimahankkeeseen.

– Katsoimme, että Fennovoima on meille hyödyllinen hanke kahdellakin tavalla. Ensinnäkin tarvitsemme toimintaamme kohtuuhintaista sähköä ja näemme Hanhikivi 1 -ydinvoimalan meille kannattavana sijoituksena. Toisekseen Fennovoiman hanke tuo paljon työmahdollisuuksia ja on meidän talousalueellemme erittäin tervetullut investointi, kertoo Andament Groupin toimitusjohtaja Jari Palviainen.

Andament Group tulee omistamaan Voimaosakeyhtiö SF:ää alueellisen yritysyhteenliittymän kautta. Voimaosakeyhtiö SF on Fennovoiman pääomistaja, jonka alle suomalaiset omistajayritykset ovat ryhmittyneet.

Andament Group on voimakkaasti kasvava yksityisomisteinen perheyhtiö, jonka toiminta on jaettu toimialoittain kuudelle tytäryhtiölle. Valtakunnallisesti toimivan konsernin yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli yhteensä 87 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 267 henkilöä.

Viimeksi konserni laajeni vuosi sitten, jolloin Andament Group hankki omistukseensa Morenia Oy:n kiviaines- ja teollisuusmineraaliliiketoiminnan. Elokuun alussa astui voimaan Andament Oy:n ja Suomen Maastorakentajat Oy:n fuusio. Sen tuloksen Väli-Suomen alueelle syntyi Maastorakentajien nimellä toimintaansa jatkava yritys, joka on erikoistunut vaativien infrahankkeiden rakentamiseen.

Morenian ja Suomen Maastorakentajien lisäksi Andament Groupiin kuuluvat sähköratkaisuja tuottava HSK Sähkö Oy, teräsrakenteita valmistava WeldOne Oy, teiden päällystämiseen keskittynyt SL Asfaltti Oy sekä älykkään liikenteen palveluita tuottava Nevia Oy.

(Kuvassa Hanhikiven alue nykytilassa. Kuvan lähde: Fennovoima)

Lue myös

Kati Levoranta P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Kati Levoranta aloittaa vihreän vedyn tuottaja ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaana ja johtajana, joka vastaa operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Levoranta on toiminut Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana vuosina

Lue lisää