Riikka Salonpää, WeldOne.

Ajattelu sallittu

Riikka Salonpää halusi nopeasti työelämään, ja siksi hänellä oli jo 23-vuotiaana tuotantotalouden insinöörin paperit taskussaan ja työkokemustakin hankittuna.

Nyt Riikka työskentelee WeldOnen laatuinsinöörinä osana yhtiön kasvutarinaa.

Toimenkuvasi on laaja, mitä kaikkea työhösi kuuluu?

Meidän päätuote on kantavat teräsrakenteet. Huolehdin niissä vaadittavien CE-merkintöjen dokumentoinnista sekä siitä, että laatujärjestelmät ovat ajan tasalla.  Vedän työprojekteja, teen jonkin verran hankintoja sekä hoidan työsuojeluun ja työturvallisuuteen liittyviä asioita.

Mistä syntyy hyvä laatu?

Se lähtee asenteesta ja siitä, että tekee työnsä ajatuksella. Meillä on hyvä porukka, jolla laatuajattelu on selkäytimessä ilman, että esimiesten tarvitsee sitä koko ajan painottaa. Sekin on tärkeää, että täällä uskalletaan puhua ja kysyä vinkkejä, miten työ olisi järkevä toteuttaa. Tarvitaan jarrumiehiäkin, jotka kyseenalaistavat  tekemistä.

Mitä muita asioita menestykseen tarvitaan kuin laatu?

Pitää tuntea vastuu asiakkaasta. WeldOnelta löytyy asiantuntemusta ja kokemusta suunnitteluunkin, ja haluamme myös vaikuttaa siihen. Sillä varmistetaan, että asiakas saa mahdollisimman toimivan rakenteen. Lisäksi täytyy olla joustava, pitää kiinni aikatauluista ja jos tulee virheitä, oppia niistä.

Millaista on työskennellä nuorena naisena miesvaltaisella konepajalla?

Tunnen, että minua pidetään täällä samanlaisena jätkänä kun muitakin. Ei täällä sukupuolella ole merkitystä. Auktoriteetti ja arvostus tulevat siitä, miten hoidat hommasi. Kieltämättä jutut ovat kuitenkin joskus sellaisia, että välillä tekee ihan hyvää istua iltaa tyttöjen kesken.

Millaisina hetkinä koet onnistumisen tunteita?

Esimerkiksi silloin, kun asiakas on tyytyväinen lopputulokseen, joka on lisäksi toteutettu suunnitellusti. Eli se on tehty kannattavasti ja turvallisesti sekä pysynyt aikataulussa ilman, että kenenkään on tarvinnut urakoida 24/7.

Olet kuulemma liikuntafriikki. Kerro lisää.

Kesällä pelaan jalkapalloa laitapakkina FC Populassa. Talvella harrastan jääkiekkoa sekä futsalia, ja entisenä kilpahiihtäjänä hiihdän edelleen hyviä määriä kuntoilumielessä. Salille pitää päästä vähintään kerran viikossa. Kerran viikossa meillä on myös firman sählyvuoro. Siellä ei puhuta työasioista, vaan mennään täysillä.

Lue myös

Kati Levoranta P2X Solutionsin osakkaaksi ja johtajaksi

Kati Levoranta aloittaa vihreän vedyn tuottaja ja power-to-x-teknologian edelläkävijä P2X Solutions Oy:n osakkaana ja johtajana, joka vastaa operatiivisen ja kaupallisen toiminnan kehittämisestä. Levoranta on toiminut Rovio Entertainment Oyj:n toimitusjohtajana vuosina

Lue lisää