Tampereen Kalevaan valmistuva maauimala sijaitsee nykyisen uintikeskuksen vieressä.

Tampereen Kalevaan valmistuu kauan odotettu maauimala

Suomen Maastorakentajat rakentaa pääurakoitsijana Tampereen Kalevaan valmistuvaa maauimalaa. Kesällä 2018 käyttöön otettava maauimala päättää tamperelaisten pitkän odotuksen, sillä maauimalan rakentaminen ehti olla vireillä useita vuosikymmeniä.

Maauimalan kustannusarvio on 10,9 miljoonaa euroa. Rakennuttajana toimiva hankeinsinööri Panu Hirvonen Tampereen tilapalvelut Oy:stä oli helmikuun puolivälissä tyytyväinen töiden etenemiseen. Maastorakentajien kanssa asiat ovat sujuneet hyvässä yhteistyössä samoin kuin kanssakäyminen muiden urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Maauimalalla on tamperelaisille iso merkitys, hankeinsinööri Panu Hirvonen sanoo.

– 10 metriä korkean hyppytornin betonivalut ovat käynnissä, ja työt ovat edenneet 5 metrin korkeuteen. Teräsaltaita asennetaan sekä hitsataan betonisiin kaukaloihin. Tekniikkatilassa on asennettu vedenkäsittelylaitteita, ja hiekkasuodattimet ovat paikoillaan, Hirvonen luettelee esimerkkejä meneillään olevista työvaiheista.

Hänen mukaansa töiden täytyy edetä jatkossakin tiiviisti suunnitellun aikataulun mukaisesti, jotta työt valmistuvat heinäkuun loppuun mennessä, ja maauimala voidaan avata yleisölle elokuussa.

– Maauimalan ansiosta voimme tarjota kesäisin hyvät uintimahdollisuudet säästä riippumatta. Kuntouimarit ovat varmasti tyytyväisiä tasalaatuiseen veden lämpötilaan ja kirkkaaseen veteen. Ihmiset kyselevät aktiivisesti hankkeen valmistumisesta, mikä osoittaa, että maauimalalla on heille iso merkitys, Hirvonen sanoo.

“Merkittävä avaus Pirkanmaalla”

Maastorakentajien aluejohtaja Vesa Nuora sanoo maauimalan olevan Maastorakentajille mielenkiintoinen työkohde ja tärkeä referenssi.

– Maastorakentajat laajensi viime vuonna toimintaansa Pirkanmaalle maauimalan ollessa meille mainio referenssi yhtiön osaamisesta vaativissa kohteissa. Teräsaltaat ovat haastava osakokonaisuus, joka vaatii betonirakentamiselta erityistä tarkkuutta, sillä altaat tulevat osin betonikaukalon sisälle. 10 merin korkeuteen ulottuva hyppytorni puolestaan rakennetaan betonista paikallavalu-urakkana, Nuora kertoo.

Yksi erityisyys on hyppytornin runkoon ennalta suunniteltuihin kulmiin rakennettavat valoaukot, joista paistava aurinko muodostaa erilaisia valokuvioita vuorokauden eri aikoina.

Lue myös

Jukka Juola luotsaamaan Andament Groupia

Andament Groupin enemmistöomistus on siirtynyt Jukka Juolalle yhtiössä tehtyjen omistusjärjestelyiden jälkeen. Jukka Juolalla on nyt vastuu konsernin kehittämisestä. Lisäksi hän on toimitusjohtajana Andament Groupissa ja SL Asfaltissa. Yhteisellä sopimuksella muut

Lue lisää
Juha Kärjä

Jokainen projekti opettaa jotain uutta

WeldOnen projekti-insinööri Juha Kärjä on alansa kokenut ammattilainen. Töitä hän sanoo tekevänsä edelleen sillä asenteella, että jokaisesta projektista voi oppia jotain uutta. Silloin asiakas pystyy luottamaan siihen, että vaativimmatkin ratkaisut perustuvat vankkaan ja laajaan osaamiseen.

Lue lisää

Käyntiosoite

Andament Group Oy
Kalajoentie 6
, 85100 KALAJOKI
Y-tunnus: 0951090-4

Kaikki osoitteet ja henkilöstö

© Andament Group 2020.