SSAB:n Janne Korpela (vas.) ja Paavo Veteläinen sekä WeldOnen Juha Kärjä ja Tommi Mård SSAB Europen Raahen tehtaalla.

WeldOnen osaaminen vakuutti SSAB:n

WeldOne on tehnyt lyhyen ajan sisällä useita urakoita SSAB Europe Oy:n Raahen tehtaalla. Konepajatöihin ja asennuksiin erikoistunut WeldOne vakuutti merkittävän tilaajan osaamisellaan.

Isossa mittakaavassa WeldOne pääsi näyttämään osaamistaan Raahen tehtaalla koksaamon kuivasammutuslaitos 1:n peruskorjauksen teräsrakenneurakassa viime vuonna.

Äskettäin WeldOne voitti toistamiseen kilpailutuksen koksaamon esijäähdyttimien tuubiputkien vaihdosta. Aivan pienestä urakasta ei ole kyse, sillä yhdessä esijäähdyttimessä on lähes 4 400 tuubiputkea, joiden kokonaispituus on noin 11 kilometriä ja halkaisija 50 millimetriä.

– WeldOne urakoi tuubiputkien vaihdon vuosi sitten syksyllä esijäähdytin 1:llä, ja tänä syksynä yhtiö vaihtaa esijäähdytin 6:n tuubiputket, sanoo SSAB Europen hankintaorganisaatioon kuuluva Janne Korpela. Hän kiinnostui jo ensimmäisellä kerralla WeldOnen halusta kehittää työssä käytettäviä menetelmiä.

– WeldOnella oli ideoita uusista ratkaisuista, jotka säästäisivät aikaa ja sitä kautta tilaajan kustannuksia.

– He tutkivat sopivia ratkaisuja konepajallaan. Vanhan hitsaussauman kairaamiseen suunniteltu  menetelmä työkaluineen osoittautui onnistuneeksi, sillä urakka valmistui etuajassa. Toinen vaihtourakka esijäähdytin 6:lla alkaa syksyllä, ja sitä varten WeldOne on hionut menetelmäänsä vielä lisää, Korpela jatkaa.

Hänen lisäkseen Paavo Veteläinen on työskennellyt tilaajan edustajana tiiviissä yhteistyössä WeldOnen kanssa.

– Pyrimme löytämään kumppaneita, jotka tuovat tilaajalle lisäarvoa. Kuitenkin niin, ettei kustannustehokkuutta ja nopeutta haeta työturvallisuuden kustannuksella, sillä SSAB:lle turvallisuus on lähtökohta kaikessa urakoinnissa, Korpela ja Veteläinen korostavat.

Heidän mukaansa yhteistyö WeldOnen kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin alkuvaiheen opettelun jälkeen.

– Heillä on hyvä projektinjohto ja itseohjautuvia työntekijöitä. Se tehdään mitä luvataan, ja yritys on kehittänyt omia sisäisiä prosessejaan esimerkiksi vaaratilanneilmoituksissa.

Projekti-insinööri Juha Kärjä WeldOnelta kiittää SSAB:ta siitä, että yhtiö tilaajana kuuntelee kehitysehdotuksia ja antaa mahdollisuuden kokeilla uutta.

Lue myös

Tuulipuiston perustukset valetaan tiimityönä

Maastorakentajat on aloittanut perustusten valamisen Puhurin tuulipuistossa Pyhäjoen Parhalahdella. Onnistunut lopputulos syntyy saumattomalla tiimityöllä, korostaa työnjohtaja Veli-Matti Ainasoja Suomen Maastorakentajilta. Parhalahden tuulipuistossa valetaan perustukset kymmenelle tuulivoimalalle. Yhden tuulivoimalan napakorkeus on 166 metriä,

Lue lisää