Juha Hartikaisen toimenkuvaan Maastorakentajilla kuuluu mm. maanrakennustöitä, viemäröintiä, vesijohtotöitä, katuja ja rakennusten pohjatöitä.

Hartikaisen Juha Kaavilta

Juha Hartikainen jää aina viimeisenä työmaalle, kerää illalla työkalut talteen, laittaa ne konttiin ja varmistaa, että kaikki on kunnossa. Vaatimaton mies, joka ei tee itsestään numeroa. Ihminen Isolla I:llä.

Kun työkaveri perustelee edellä kerrotulla tavalla, miksi Suomen Maastorakentajien palveluksessa työskentelevästä Juha Hartikaisesta pitää saada juttu lehteen, silloin täytyy lähteä paikalle.

Mistä olet kotoisin ja kuinka kauan olet ollut maanrakennusalalla?

Olen kotoisin Kaavilta Juankosken kupeesta ja Kaavilla asun edelleen. Alalla olen ollut 30 vuotta. Tuttujen kautta pääsin maansiirtohommiin heti ammattikoulun jälkeen, ja siitä asti on tullut näitä hommia tehtyä.

Mitä kaikkea työhösi kuuluu ja mitä siinä vaaditaan?

Monenlaista kuuluu. Esimerkiksi maanrakennustöitä, viemäröintiä, vesijohtotöitä, katujen tekemistä ja rakennusten pohjatöitä. Hyvä fyysinen kunto auttaa, koska tässä pitää kaivaa paljon milloin mitäkin. Täytyy hallita myös mittalaitteet, kuten taso- ja putkilaserit, kun katsotaan korkoja ja varmistetaan oikeat kallistukset. Malttiakin tarvitaan. Väkisin tulee yllätyksiä ja sellaisia paikkoja, ettei hommat onnistu helpoimman kautta. Ja työmaalle lähdetään kelillä kuin kelillä.

Sinua kehutaan tunnolliseksi ja kaikin puolin hyväksi työntekijäksi. Miten olet sellaisille tavoille oppinut?

Olisiko se kotikasvatuksen tulosta. Siellä pidettiin huoli, etteivät paikat ole rempallaan eikä eletä kuin pellossa. Totta kai sitä haluaa, että työ tulee tehtyä kerralla mahdollisimman hyvin.

Kuinka turvallisesti olet onnistunut oman työsi tekemään?

Aika turvallisesti. Jotain pienempiä nyrjähdyksiä on ollut muttei mitään isompaa. Työturvallisuus lähtee omasta asenteesta. On oltava huolellinen ja silloin kun työmaalla on koneita, pitää tietä missä ja miten liikkuu.

Oletko viihtynyt Maastorakentajilla?

Ensi vuoden maaliskuussa tulee kymmenen vuotta täyteen ja hyvin on mennyt. Vaikka eri tehtäviin onkin omat ammattilaiset, niin porukalla näitä hommia paiskitaan ja autetaan silloin, kun toinen apua tarvitsee. Minulle on sattunut hyvät työkaverit, eli senkään suhteen ei ole valittamista. Tauotkaan eivät käy tylsiksi, täällä päin kun on aika suulasta porukkaa.

Mitä teet vapaa-aikanasi?

Kesällä kalastan ja talvisin kuljen pilkillä. Aikanaan kävin usein lintu- ja hirvimetsällä, mutta se on jäänyt viime aikoina vähemmälle.

Lue myös

Jukka Juola luotsaamaan Andament Groupia

Andament Groupin enemmistöomistus on siirtynyt Jukka Juolalle yhtiössä tehtyjen omistusjärjestelyiden jälkeen. Jukka Juolalla on nyt vastuu konsernin kehittämisestä. Lisäksi hän on toimitusjohtajana Andament Groupissa ja SL Asfaltissa. Yhteisellä sopimuksella muut

Lue lisää
Juha Kärjä

Jokainen projekti opettaa jotain uutta

WeldOnen projekti-insinööri Juha Kärjä on alansa kokenut ammattilainen. Töitä hän sanoo tekevänsä edelleen sillä asenteella, että jokaisesta projektista voi oppia jotain uutta. Silloin asiakas pystyy luottamaan siihen, että vaativimmatkin ratkaisut perustuvat vankkaan ja laajaan osaamiseen.

Lue lisää

Käyntiosoite

Andament Group Oy
Kalajoentie 6
, 85100 KALAJOKI
Y-tunnus: 0951090-4

Kaikki osoitteet ja henkilöstö

© Andament Group 2020.