Rosatomin ensimmäisen varapääjohtajan Kirill Komarovin toivotti tervetulleeksi Energy Toweriin Andament Groupin hallituksen jäsen Jukka Juola.

Arvovieraat juhlistivat Energy Towerin avajaisia

Andament Groupin Pyhäjoelle rakentama Energy Tower on vihitty virallisesti käyttöön.

Vihkiäispäivänä Energy Towerissa vieraili muun muassa Rosatomin ensimmäinen varapääjohtaja Kirill Komarov seurueineen. He olivat Pyhäjoella juhlistamassa varsinaisen ydinsaarekkeen valmistelevien töiden aloittamista Hanhikivenniemellä.

Komarovin mukaan Fennovoiman ydinvoimala ei ole ainoastaan energian lähde, vaan myös tärkeä mahdollisuus Pohjois-Suomen kehitykselle.

– Uskon, että suomalaiset voivat saada hankkeesta töitä 2-2,7 miljardilla eurolla. Se tarkoittaa tuhansia työpaikkoja reaktorialueella ja sen ulkopuolella. Jo nyt mukana on yli sata suomalaista yritystä tekemässä töitä, ja tämä on vasta alkua, Komarov sanoi.

Energy Towerin tiloissa toimii muun muassa RAOS Project Oy, jonka tiloihin Komarov myös tutustui. Rosatom-konserniin kuuluva RAOS Project on Fennovoiman ydinvoimalaitoksen toimittaja.

Kuvassa: Rosatomin ensimmäisen varapääjohtajan Kirill Komarovin toivotti tervetulleeksi Energy Toweriin Andament Groupin hallituksen jäsen Jukka Juola.

Lue myös

Tuulipuiston perustukset valetaan tiimityönä

Maastorakentajat on aloittanut perustusten valamisen Puhurin tuulipuistossa Pyhäjoen Parhalahdella. Onnistunut lopputulos syntyy saumattomalla tiimityöllä, korostaa työnjohtaja Veli-Matti Ainasoja Suomen Maastorakentajilta. Parhalahden tuulipuistossa valetaan perustukset kymmenelle tuulivoimalalle. Yhden tuulivoimalan napakorkeus on 166 metriä,

Lue lisää